Insinöörilakki

Legendaarisen insinöörilakin, tuttavallisemmin imppulakin, ideoi vuonna 1969 helsinkiläinen insinööriopiskelija Heikki Silván. Kahdeksankulmainen mustalla tupsulla/nyörillä varustettu violetin värinen samettilakki on jokaisen insinöörin ja insinööriopiskelijan päätunnus ensimmäisen opintovuoden vapusta alkaen.

Lakki on mainio lahja – se sopii yhtä hyvin valmistujaislahjaksi kuin 50 vuotta täyttävälle.

Aidon insinöörilakin saa vain Insinööriliitosta. Lakit valmistaa Salon Lakkitehdas Oy ja kampanjakausien ulkopuolella lakin voi tilata Salon verkkokaupasta.

Lakin hinta ilman jäsenyyttä on 144€ ja jäsenelle 99€.

UIO tekee joka kevät insinöörilakeille kimppatilauksen, jolloin tilauksen voi helposti tehdä meidän kauttamme suoraan koululle tai Wapun rientoihin toimitettuna. Lisäohjeet kimppatilauksiin tulee lähempänä ajankohtaa “Uutiset” -sivulle ja UIO:n muille some -kanaville.

Insinöörisormus

Insinöörisormuksella on pitkä historia ja kymmeniä tuhansia kantajia.  Vuodesta 1962 lähtien sormuksessa on ollut taidegraafikko Olof Erikssonin Insinööriliitolle suunnittelema tunnus, suhdeviivaimen poikkileikkaus. Insinöörisormus ja rintamerkki ovat ammattikunnan näyttäviä tunnuksia, jotka kertovat ammattikunniasta ja perinteestä.

Sormuksia valmistetaan kelta- ja valkokullasta sekä hopeasta. Malleja on kaksi, periteinen ja siro, ja osan malleista saa myös timantein. Sormusta saa käyttää heti insinööriksi valmistuttuaan.

Sormukset ja rintamerkit valmistaa helsinkiläinen Kultasepänliike Widemark Oy. Insinööriliitolla on yksinoikeus insinöörisormusten välittämiseen.

Sormuksia, rintamerkkejä ja riipuksia ei toimiteta 19.6.- 31.7.2021. Voit tehdä tilauksen valmiiksi ja se käsitellään kesätauon jälkeen.

Laulumatti

Laulumatti on Insinööriopiskelijaliiton julkaisema insinöörimäisiä lauluja täynnä oleva laulukirja. Viime vuosien aikana laulu- ja sitsikulttuuri on vahvasti yleistynyt sekä juurtunut myös insinööriopiskelijoiden keskuuteen, ja useimpien haalareiden taskusta matti löytyykin. Laulumatista julkaistiin jo kolmas versio Laulumatti^3 vuonna 2019.

Hintaa Laulumatilla on jäsenille 5€, ei-jäsenille 8€.

Laulumatin voit ostaa UIO:n toimistolta tai joistakin tapahtumista, lisätietoja voi kysellä sähköpostitse osoitteesta hallitus@uio.fi.

laulumatti