UIO ja Insinööriliitto tarjoaa opiskelijajäsenilleen maksuttomia koulutuksia. Koulutuksissa tarjotaan koulutusmateriaalit ja ruokailut. Toisella paikkakunnalla järjestettävissä koulutuksissa korvataan matkakulut ja tarjotaan majoitus. Koulutukset järjestetään viikonloppuisin. Koulutusten ajankohdista ilmoitetaan suoraan yhteyshenkilöille, sekä sen lisäksi UIO:n someissa ja nettisivuilla. Mikäli koulutuksiin osallistuminen herättää kiinnostuksesi, laita sähköpostia hallitukselle hallitus@uio.fi, tai suoraan yhteyshenkilövastaavallemme yhteyshenkilot@uio.fi.

YH0
Peruskurssi
Mikä ihmeen yhteyshenkilö? Mikä ihmeen toimikunta? YH0 on loistava lähtökohta opiskelija-aktiiveille ja järjestötoiminnasta kiinnostuneille. Tutustumme UIO:n toimintaan ja käymme työpajoissa tutustumassa eri toimikuntien tarkoituksiin ja tehtäviin.
YH2
Neuvotellen sopimukseen
Koulutuksessa tutustutaan paremmin palkkauksen perusteisiin, työehtojen määräytymiseen ja työehtosopimusjärjestelmään. Koulutuksen aikana tehdään neuvotteluharjoituksia, joista opittuja taitoja voit hyödyntää työelämässä. Koulutus on suunnattu lähellä valmistumista oleville yhteyshenkilöille, jotka ovat käyneet Osaavaa järjestötoimintaa koulutuksen. Koulutus järjestetään kahdesti vuodessa.
YH1
Osaavaa järjestötoimintaa
Koulutuksessa tutustutaan insinööriopiskelijaliiton toimintaan osana akavalaista Insinööriliittoyhteisöä. Koulutuksessa pohditaan mkä Insinööriopiskelijaliitto oikeastaan on ja mitä se tekee ja miksi, mikä on IOL:n rooli Insinööriliitossa ja Akavassa, miksi oikeastaan ammattiliittoja on ja mitä hyötyä on kuulua niihin. Lisäksi tutustutaan kokoustekniikkaan, josta saat yleishyödyllisiä taitoja tulevaisuudelle. Koulutus on tarkoitettu uusille yhteyshenkilöille ja se järjestetään useita kertoja vuodessa eri puolella Suomea.
YH3
Startti työuralle
Verkkokurssina järjestettävä koulutus on suunnattu opinnoissaan pidemmälle olevalle insinöörinalulle. Kurssi koostuu neljästä moduulista: urasuunnittelu, työnhaun dokumentit, työsopimus ja palkkaus. Itsenäisen työskentelyn tukena kurssi sisältää videoita ja kirjallista materiaalia.
PalMa Palvelujen markkinointi
Koulutuksessa kerrataan IOL:n ja Insinööriliiton toimintaa ja jäsenetuja. Käsittelyssä on myös jäsenyyden myyynnin ja markkinoinnin perusteita. Koulutus järjestetään kerran vuodessa elokuussa.
PuSiRaKo Puheenjohtajien, sihteerien, rahastonhoitajien ja koulutuspoliittisten vastaavien koulutus
Vuoden alussa koulutetaan eri paikallisyhdistysten toimijat tehtäviinsä sekä taloushallinnon ja toiminnan kehittämiseen. Koulutus on tarkoitettu paikallisyhdistysten hallitusten puheenjohtajistolle, sihteereille, rahastonhoitajille ja koulutuspoliittisille vastaaville.